A-Lab piedāvā masveida ekokūbu, lai bagātinātu Norvēģijas biroja parku

Oslo Kernas apgabals nesen ir pavirzījies nedaudz no sejas un ir gatava pārveidot tuvākajā nākotnē. Norvēģijas arhitekti A-Lab ir piedāvājuši neticamu "Eco-Cube", kas atdzīvinātu industriālo parku ar ilgtspējīgu jauktas izmantošanas ēku, kas paredzēta gan darbam, gan spēlēm. "L? Renveien 68" ir tilts, kas savieno teritorijas ekspansīvo biroju ainavu, kā arī tās izveidotās dzīvojamās platības.

L'renveien 68 ir paredzēts slīpi zemes gabalam, neņemot vērā esošo ainavu un apkārtnes ēkas. Slīpums ir iekļauts interjera dizainā, izmantojot slēpto garāžu un tehnisko objektu, kas atrodas pazemē, kā arī rampingi koridoriem visā ēkas daudzajos līmeņos.

Kaut arī ēka galvenokārt sastāv no biroja platībām, liela vieta ir veltīta tam, ko arhitekti sauc par "sociālajām zonām". Lielās platībās ar logiem no grīdas līdz griestiem katra kuba stūrī pastiprina dabisko gaismu un aizraujošus skatus visās diennakts stundās. Dažās zonās ir terases un dārzi atpūtai, savukārt citās ir pieejamas kafejnīcas un sporta zāles atpūtai. Visas sociālās zonas savieno ar centrālo atriumu ēkas iekšpusē, kas kalpo par sociālo sanāksmju, ballītēm un brīvā laika pavadīšanas centru.

A-Lab arī izmanto kubu kā pirmo eksperimentu ar ekoloģisko BIM tehnoloģiju. Salīdzinoši jauna un nepietiekami izmantota dizaina programma palīdzēja uzņēmumam izveidot dubultā slāņa ārpusi, kas izmanto dabas apkures un dzesēšanas sistēmu. Starp telpu starp iekšējo slāni rada skursteņa efektu, kur dabiskais svaigais gaiss tiek vēdināms birojos, saglabājot neticami daudz enerģijas. Tāpēc ēkas izolācija ļauj pat vairāk enerģijas taupošu termisko masu.

Kern komerciālo biroju telpu kombinācija ar nesteidzīgiem papildinājumiem un novatorisku dizainu dod iespēju kļūt par vēl vienu satriecošu un novatorisku arhitektūras centru Oslo.

Loading...