Sanfrancisko saules sajūta "Mission: House" ir High-Tech brīnums

Nestled pie Twin Peaks bāzes, Sanfrancisko misijas rajons redz vairāk saules staru nekā lielākajā daļā citu pilsētas rajonu - pat visā reģionā ir briesmīgi miglotas vasaras, pervasīvi piekrastes mākoņi izplūst pa pīķu malām, lai atļautu platību plašu vāla saules gaisma. Interjera arhitektu misija: māja izmanto šo pieejamo saules resursu ar ļoti eksperimentālu dizainu, kas sintezē caurspīdīgu priekšējo un aizmugurējo gaismu, viedās pasīvās saules stratēģijas un 4kW saules bateriju, kas regulāri rada vairāk enerģijas nekā patērē mājās. Šajā gada AIASF Living: Home Tours laikā mums bija iespēja iepazīties ar šo apbrīnojamo māju - lasīt tālāk par ekskluzīvu izskatu!

Izstrādāts kā testēšanas laboratorija novatorisku būvniecības stratēģiju jomā, Misija: Māja demonstrē plašu eksperimentālo materiālu, sistēmu un būvniecības tehnoloģiju klāstu. Mājas ieeja ir izrotāta ar "zaļumu", kas sastāv no pārstrādātiem stiklojošiem logiem, kas samontēti kopā daudzšķautņainā fasādē. Iekārtas tika iegūtas no vietējiem reģenerācijas būvētavām un ir slāņotas, lai izveidotu pārsteidzošu vizuālo efektu.

Ēkas aizmugure ir pārklāta ar divstāvu caurspīdīgu fasādi, kas izgatavota no termiskām plastmasām, kas līdzīgas tām, ko izmanto siltumnīcās. Lai gan caurspīdīgie polikarbonāta paneļi piedāvā mazu izolācijas vērtību, to orientācija uz dienvidiem mazina siltuma zudumus, vienlaikus nodrošinot tonnas dienasgaismas visu dienu.

Mājas interjers ir liela daudzfunkcionāla radošā telpa, kas var kalpot tikpat labi kā birojs, galerija vai rotaļu istaba. Bīdāmo sienu sērija nodrošina tīru un neslīpētu glabāšanas vietu, savukārt krāsainie magnetizētie skapji piedāvā jautru daudzfunkcionālu virsmu darbam un spēlēšanai. Bambusa dārzs aizmugurējā pagalmā nodrošina vietu, kur lietus ūdens noteci var ieplūst, un spirālveida kāpnes ved uz dzīvojamo istabu.

Mājas vannas istaba ir pati par sevi brīnumains - vēsā zilā telpā ir gaisīgs kamera, kas ir pilnīgi atvērta debesīm. Kad laika apstākļi kļūst slikti, mehāniskā jumta segums ieliek vietas, lai izveidotu slēgtu skylit vietu.

Jumta dārzs, kas apstādīts ar tomātiem un zaļumiem, pārsniedz māju, savukārt masīva 4kW saulessarga ar saules stariem, kas uz dienvidiem vērsta. Mājas arhitekts un īpašnieks Andrew Dunbar man teica, ka projekts regulāri baro enerģiju atpakaļ tīklam - bez šaubām, pateicoties tā gaismas dienasgaismu dizainam un efektīvām zaļās celtniecības stratēģijām.

+ Starpnozaru arhitekti

+ AIA SF mājas ceļojumi

Visas fotogrāfijas ievietojis Mike Chino, © Inhabitat

Loading...