Honkongā izveidots sarkans dzīvojamo sienu svārkiem Aedas jaunais kompozītu celiņš

Starptautiskās arhitektūras firmas Aedas vietā, nevis Honkongas pārpildītā apkaimera projektēšanā izveidojās šausmīgs tornis, izvēlējās izveidot daudzdzīvokļu ēku, kas interpretē Honkongas tradicionālo arhitektūru. Jaunais tornis atrodas Mongkoka rajonā, kura iedzīvotāju blīvums ir 130 000 cilvēku uz kvadrātkilometru, un tajā atrodas sārta dzīvojamā siena, kas uzlabo dzīves kvalitāti apkārtnē.

Arhitekti nolēma apstādījumu pievienot gājēju līmenim ar zaļo sienu, kas šķietami izvirzīta no pjedestāla cietā fasādes un savieno ēku ar vēsturisko pilsētas ainavu. No pēckara gadiem veidotās konstrukcijas ar nelegāliem balkoniem un improvizētajiem dārziem mūsdienīgi interpretē, "izmantojot neregulārus izvirzījumus, lai radītu netraucētu skatu uz katru dzīvokli."

Ēka pārveido teritoriju un piešķir tai zaļo pilsētas fona, nodrošinot saviem iedzīvotājiem mazu, bet funkcionālu dzīvojamo telpu un lielisku skatu uz pilsētu. Projekta būvniecība nesen uzsākta.

+ Aedas

Via Dezeen

Loading...